Jaarlijks vind in Barcelona het Mobile World Congress plaats. Dit is hét evenement voor de smartphone wereld in Europa. Smartphone fabrikanten gebruiken dit evenement voor de lancering van hun nieuwste vlaggenschepen. Grote merken zoals Samsung, Huawei, Nokia en Sony zijn steevast aanwezig in Barcelona. De volgende smartphones kun je verwachten tijdens MWC 2018.

Het Mobile World Congress (MWC) te Barcelona vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2018. Tijdens die dagen staat heel Barcelona in het teken van mobiele techniek. MWC is namelijk de grootste beurs voor de mobiele industrie in de wereld. Bekende en onbekende merken lanceren hun nieuwste smartphones en vlaggenschepen tijdens dit evenement.

Samsung Galaxy S9 en S9+

De nummer één smartphone fabrikant in de wereld heeft het Mobile World Congress regelmatig gebruikt voor de lancering van de nieuwste generatie S-vlaggenschepen. In 2018 is het de beurt aan de Samsung Galaxy S9. Het nieuwe vlaggenschip verwachten wij op 26 februari. Samsung kiest dit jaar net als Apple voor een basis toestel met enkele hoofdcamera en de grotere Galaxy S9+ met dual hoofdcamera. Krachtbron van beide vlaggenschepen in Nederland wordt de Exynos 9810 processor van de fabrikant zelf. Het design heeft vermoedelijk veel weg van de Samsung Galaxy S8. De randen rondom het beeldscherm zijn echter nog slanker en de vingerafdrukscanner is onder de hoofdcamera geplaatst. De afgelopen maand is er ook informatie gelekt over enkele budget toestellen zoals de Samsung Galaxy J7 2018. Wellicht lanceert Samsung ook enkele voordelige telefoons tijdens het MWC 2018.

Huawei telefoons tijdens MWC 2018

Huawei heeft een prominente plek op het Mobile World Congress. De Chinese fabrikant lanceert zeer waarschijnlijk de nieuwste generatie P-vlaggenschepen. De Huawei P11 of P20 beschikt over een krachtige uitrusting. Het vlaggenschip heeft waarschijnlijk een groot beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. De behuizing is vermoedelijk waterdicht en binnen de behuizing schuilt een krachtige Kirin 970 processor van de fabrikant zelf. Volgens de laatste geruchten vind je drie Leica camera’s achterop deze smartphone en het toestel kan tot 5x optisch inzoomen. Aan de voorkant heeft de telefoon 24 megapixels voor prachtige selfies. Uiteraard neemt Honor een deel van de Huawei stand in. Het merk heeft recent enkele aantrekkelijke toestellen gelanceerd zoals de Honor View 10 en Honor 7X.

Nokia

Sinds 2017 is Nokia weer helemaal terug in de smartphone markt. Het legendarische Finse merk lanceerde een volledige line-up van Android smartphones waaronder de mateloos populaire Nokia 6. Tijdens MWC 2018 lanceert HMD Global de Nokia 6 2018 in Europa en waarschijnlijk zien we dan eindelijk de looks van de Nokia 9. We verwachten daarnaast nog meer lanceringen want volgens de Chief Product Officer van HMD Global, Juho Sarvikas, heeft het bedrijf een drukke planning in Barcelona. Hij zegt daarover dat we iets geweldigs kunnen verwachten op Twitter.

Alcatel en BlackBerry tijdens MWC 2018

De merken Alcatel en BlackBerry vallen onder de Chinese fabrikant TCL. De onderneming heeft een vaste plek tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens CES 2018 toonde de onderneming al nieuwe Alcatel toestellen. Daar toonde de Alcatel een complete budget line-up bestaande uit verschillende full screen modellen zoals de Alcatel 3V. Een toestel met groot 6 inch beeldscherm en dual hoofdcamera’s. De Alcatel smartphones worden waarschijnlijk tijdens MWC 2018 gelanceerd voor Europa. Het evenement in Barcelona kan wel eens het podium worden voor de opvolger van de BlackBerry KEYone. De nieuwe BlackBerry heeft net als zijn voorganger een touchscreen en fysiek QWERTY toetsenbord. De nieuwe BlackBerry wordt vermoedelijk nog krachtiger dan de KEYone. De smartphone is uitgerust met een Snapdragon 660 processor en 6 GB aan werkgeheugen.

LG tijdens het Mobile World Congress

Vorig jaar lanceerde LG de LG G6 tijdens MWC 2017 en normaal gesproken zouden wij de LG G7 verwachten tijdens MWC 2018. Echter, volgens de laatste geruchten is het vlaggenschip volledig terug gegaan naar de tekentafel. Een lancering tijdens MWC 2018 zit er dus niet in. Men vermoed nu dat LG een nieuwe versie van de LG V30 zal presenteren. Daarnaast zijn er al verschillende tekens van een nieuw budget toestel, de LG K10 2018.

Sony Xperia tijdens MWC 2018

Eerder deze maand lanceerde Sony al drie nieuwe smartphones voor het midden segment. Tijdens MWC 2018 in Barcelona verwachten wij een vlaggenschip toestel, de Sony Xperia XZ2 Pro of Premium. Een groot vlaggenschip toestel dat wordt aangedreven door de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Verwacht daarbij 6 GB aan werkgeheugen en minstens 64 GB opslagcapaciteit. Sony presteert dit jaar een nieuwe ontwerp waarbij de randen langs het beeldscherm minimaal zijn. Ook de Sony Xperia XZ2 Pro heeft een groot beeldscherm met slanke randen langs het scherm. Men vermoed een beeldverhouding van 18:9 en achterop de langwerpige smartphone een dual hoofdcamera setup.

Powered by WPeMatico