Apple heeft gisteren een eerste preview van iOS 11.3 naar buiten gebracht. Een update die dit voorjaar uitgerold zal worden. iOS 11.3 zal toegang bieden tot nieuwe augmented reality-features op iPhone en iPad, nieuwe Animoji op de iPhone X en de mogelijkheid krijgen om patiëntendossiers in te zien in de Gezondheid-app.

Nieuwe AR-features

Met de introductie van ARKit in iOS 11 kregen honderden miljoenen iPhone- en iPad-gebruikers toegang tot augmented reality-features en werd iOS ’s werelds grootste AR-platform. Apple blijft deze technologie vernieuwen. Met ARKit 1.5 kunnen ontwikkelaars nu AR-features toevoegen die nog indrukwekkender zijn en die zorgen voor een nog betere integratie met de werkelijkheid. Hiermee hebben ze de tools in handen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie AR-apps.

Naast horizontale oppervlakken (zoals tafels en stoelen) kan ARKit nu ook verticale oppervlakken (zoals muren en deuren) herkennen en daar virtuele objecten op plaatsen.

ARKit gebruikt geavanceerde beeldtechnologie om de positie te bepalen van 2D-afbeeldingen, zoals borden, posters en artwork. Deze beelden uit de werkelijkheid kunnen worden geïntegreerd met AR-ervaringen, zodat een museum bijvoorbeeld kan worden gevuld met interactieve kunst of een filmposter tot leven komt. Het beeld op de werkelijkheid via de camera heeft nu een 50 procent hogere resolutie en de autofocus zorgt voor een nog scherper beeld.

Nieuwe Animoji en meer

Animoji zijn erg populair onder iPhone X-gebruikers. Zij kunnen hun stem en gezichtsuitdrukkingen gebruiken om berichten met Animoji op te nemen en te versturen, en ze kunnen zelfs karaokevideo’s met Animoji maken.

iOS 11.3 bevat vier nieuwe Animoji. iPhone X-gebruikers kunnen zichzelf nu ook veranderen in een leeuw, een beer, een draak (zie hieronder) en een doodshoofd. Met behulp van de A11 Bionic-chip en TrueDepth-camera van iPhone X worden meer dan 50 verschillende bewegingen van de gezichtsspieren vastgelegd, geanalyseerd en geanimeerd. Zo kunnen gebruikers Animoji-berichten versturen als één van de 16 figuren.

So. A lovely man named Sam came round the other day. Sam’s second name seemed to be ‘Apple’ funny I thought, till I saw that Sam had brought me a gift. THIS ANAMOJI! ITS A DRAGON! WE CAN ALL BE TALKING DRAGONS! oh the joys. The freaky weird face recognising joys of modern technology. I do hope Sam Apple comes round again with more treats. I’m seeing a older brother Animoji in our future…? The pranks alone would be enough to render my job as little sister done. #doitasadragon #apple #animoji #newyearwhodis #dragonfacethatswho @apple

A post shared by @ emilia_clarke on

Powered by WPeMatico