Er is een toename te zien in het gebruik van diverse activiteiten op de smartphone terwijl deze zijn afgenomen op de tablet. Ondermeer het gebruik van internet, mailen, social media, bankieren en het doen van online aankopen nemen toe op de smartphone en nemen wat af op de tablet. Zo blijkt uit resultaten van het nieuwste ‘GfK Trends in digitale media’ onderzoek. Dit onderzoek verschaft inzicht in het bezit en gebruik van mobiele apparaten en digitale media.

Smartphone

De smartphone wordt daarnaast steeds vaker gebruikt voor nieuwe toepassingen zoals bijvoorbeeld het gebruik als mobiele toegangskaart (dit groeit van 13% in 2015 naar 21% in 2017). De variatie in gebruik op de tablet neemt veelal af, alleen het kijken van TV programma’s en videofilmpjes nemen op beide apparaten toe. Televisiekijken op de smartphone neemt toe van 11% (2015) naar 17% (2017) en op de tablet van 30% (2015) naar 33% (2017). Voor het kijken van videofilmpjes geldt hetzelfde; dit nam op beide apparaten toe tot 41%.

GfK_Trends_in_digitale_media_-_2018_-_tabel

Powered by WPeMatico