Reminder ads heten ze officieel, die advertenties die je online blijven achtervolgen als je een keer op een productpagina bent geweest. Daarna blijf je achtervolgd worden door dat product en die site, terwijl je vermoedelijk al lang en breed iets anders hebt gevonden.

Om daar een einde aan te maken krijgen we vanaf vandaag van Google de mogelijkheid om specifieke reminder ads uit te zetten. Dat lijkt super vriendelijk van Google, maar die weten uiteindelijk ook wel dat een reminder ad voor iets dat je niet wilt niemand wat oplevert, ook Google niet.

Want ja, als jij geïrriteerd raakt door een merk of site omdat je de hele tijd dat product ziet langskomen heb je én niks gekocht, maar heb je ook de advertentie voor een ander ding niet gezien. Minder kassa voor Google dus.

MTA_flow_-_US.max-1000x1000
Dit is hoe makkelijk het zou moeten zijn. Beeld: Google

Powered by WPeMatico