Vanaf vandaag krijgen 20.000 gebruikers van de ING, SNS en Rabobank de mogelijkheid het betaalgemak van Payconiq te ervaren. De mobiele betaaldienst waarmee gebruikers online, onderweg en onderling tussen vrienden kunnen betalen, is te downloaden in de Google Play Store en de app zal in de eerste helft van februari ook in de App Store van Apple verschijnen.

De eerste ondernemers in Nederland hebben zich inmiddels aangesloten en nu ook de eerste consumenten Payconiq kunnen gaan gebruiken, wil de betaaldienst het aantal aangesloten winkeliers nog verder uitbreiden en de dienst verder gereed maken voor een landelijke start later dit jaar.

Snel betalen met een QR-code

De dienst laat gebruikers on- en offline aankopen eenvoudig afrekenen door het scannen van een QR-code die op de pin-terminal verschijnt. Dankzij de directe koppeling met de bankrekening worden transacties snel afgehandeld en blijven de kosten voor ondernemers laag. Winkeliers kunnen Payconiq rechtstreeks integreren in hun kassasysteem of via een tussenpartij, zoals de internetkassa Kassa Compleet of CCV.

Wij zijn verheugd dat wij als belangrijke Europese speler op het gebied van betalen de grootschalige uitrol van mobiel betalen in Nederland met Payconiq mede mogelijk kunnen maken.

– Enny van de Velden, Chairwoman van CCV

Powered by WPeMatico