Iedereen wacht met spanning af wat Samsung van plan is met de nieuwe Galaxy smartphone, de S9. Zoals we al verwachtten wordt het toestel gepresenteerd op 25 februari tijdens het Mobile World Congress. Dat maakte Samsung bekend op haar eigen website deze week.

Naast de fysieke presentatie wordt het hele verhaal ook gelivestreamd door Samsung zelf vanaf 18:00 onze tijd. De lancering van de S9 is een evenement, zoveel is wel duidelijk. Wat we ons precies moeten voorstellen bij de vernieuwde camera is niet zo duidelijk.

Diafragma

Er zijn geruchten dat het toestel twee diafragma-openingen krijgt door een fysieke sluiter. Dat betekent effectief dat de camera beduidend beter zal functioneren in donkere omstandigheden, omdat de mate van licht die wordt doorgelaten aangepast kan worden. Technisch: de camera zou zowel f/1.5 en f/2.4 kunnen doen.

Daarnaast zou de camera vanwege betere soft- en hardware ook betere slow-motion shots kunnen maken van wel 480 beelden per seconde in full HD. Dat is het dubbele van wat de S8 op dit moment kan.

Powered by WPeMatico