Op 91-jarige leeftijd is Ingvar Kamprad overleden. De Zweed was al 70 jaar lang de grote man achter de IKEA en heeft het blauw-en-gele merk op zijn 17e opgericht. De man was meer dan 38 miljard euro waard ten tijde van zijn dood, dus een succes is het zeker geweest.

Het bedrijf, dat zo genoemd is naar [I]ingvar [K]amprad [E]lmtradyd (zijn geboortedorp) [A]gunnaryd (het dorp verderop, vermoedelijk omdat dat lekker bekte), is in 1956 begonnen met het zelfbouwprincipe waar we het nu allemaal om kennen.

Als je op social media gaat kijken hoe er wordt gereageerd op het grote nieuws (want wie heeft er niks van de IKEA thuis staan) dan wordt er vooral veel gegrapt over zelfbouwkisten. Grappig, maar als het aan Kamprad lag zou hij er nog zo een gebruiken ook: hij was een ongelofelijk zuinige man die liefst economy vloog, in goedkope hotels bleef slapen en al twintig jaar in dezelfde Volvo rondreed omdat ‘ie het nog deed. Althans, dat was het verhaal naar buiten toe.

Powered by WPeMatico