Het kan verkeren. Waar Apple in december de iPhone X’s niet snel genoeg kon produceren lijkt het er nu op dat de vraag naar Apple’s duurste telefoon ooit toch iets te optimistisch was ingeschat.

De X heeft in alle belangrijke markten (China voorop) minder verkocht dan iedereen had verwacht, Apple voorop blijkbaar. In reactie daarop heeft het bedrijf uit Cupertino nu de productie met de helft teruggeschroefd.

Te duur

Wellicht is dan nu toch het plafond van de Apple Tax bereikt: op een gegeven moment hebben mensen het geld er gewoon niet meer voor over om de mooiste en beste iPhone te hebben. Het is ook waanzin: met een vanaf-prijs van 1135 euro is de iPhone X weliswaar een tof toestel, maar voor de meeste consumenten blijkbaar toch niet “400 euro extra”-tof.

De grootste kostencomponent zou toch het OLED-scherm zijn dat in de X zit. De geruchten gaan al dat Apple ook niet van plan is het model van de X terug te laten komen na de zomer. Het irritante voor Apple is dat ze de OLED-schermen bij Samsung moeten afnemen, omdat die op het moment de enige zijn die ze kunnen leveren.

Allemaal niet handig voor Apple, hoewel er wel bij gezegd moet worden dat het wel normaal is dat de productie na de feestdagen wordt teruggeschroefd. Het lijkt er alleen op dat de mate waarin toch iets heftiger is dan normaal gesproken.

[Afbeeldingen © Apple/DC]

Powered by WPeMatico