Fitnessapp Strava heeft een nieuwe functie: de global heatmap. Als je het concept heatmap niet kent: dat neemt de ongeveer drie miljard GPS-locaties van alle gebruikers en laat zien waar door alle gebruikers gerend en gelopen wordt, waardoor je meteen kunt zien waar het lekker wandelen of joggen is in de wereld. Het ziet er supergaaf uit en het is een leuk idee, maar ze zijn wel vergeten dat ook een hoop militairen gebruik maken van wearables.

Het resultaat is dat er met het live zetten van die heatmaps ineens allerlei routes zichtbaar werden op plekken waar Google Maps niet komt en in onherbergzame gebieden in bijvoorbeeld Afghanistan. Dat was dan weer niet helemaal de bedoeling. De misser werd afgelopen nacht gemeld door een Australische student, die verrast was dat het verhaal zo snel rond is gegaan.

Powered by WPeMatico