Het is inmiddels wel bekend dat we een grote voorliefde hebben voor Scandinavische thrillers. Ze zijn in veel opzichten totaal anders als bijv. Amerikaanse of Britse series. De nieuwe serie The Rain, opgenomen in Denemarken die binnenkort op Netflix gaat uitkomen is daar geen uitzondering op.

The Rain

Het verhaal van The Rain start een aantal jaren nadat een biologische catastrofe de wereld heeft verwoest en bijna de gehele Scandinavische bevolking is uitgeroeid. Het is een horrorscenario wat al best vaak een thema was in films en waarvan we hopen dat het nooit werkelijkheid zal worden.

Het script van deze post-apocalyptische verhalen is dat er altijd wel een paar overlevenden zijn die er alles aan gaan doen om te overleven. Het is op dat punt allemaal misschien iets te voorspelbaar, want er zijn vanzelfsprekend meer overlevenden waar er natuurlijk ook tussen zitten met een iets andere agenda, beter bekend als de slechteriken.

The Rain is geen uitzondering en volgt een groep van jonge overlevenden waarbij een broer en zus de hoofdrollen op zich nemen. Of zij er in slagen in een wereld die verwoest is een nieuw leven te kunnen opbouwen blijft de vraag. Door de opnames in Scandinavië heeft de serie een geheel eigen sfeer die hem spannender maakt dan het zoveelste scenario in een vrijwel uitgestorven stad in Amerika.

Netflix

De officiële lanceerdatum van de The Rain is nog niet bekend. Maar daarvan houden we je uiteraard op de hoogte. Hieronder wel alvast de eerste teaser trailer.

Powered by WPeMatico