Afgelopen zondagavond waren er ruim 2,4 miljoen Nederlanders die voor de buis zaten om te kijken naar de derde aflevering van De Luizenmoeder. Dat nu al een onverwachts succes blijkt te zijn. De verwachting is zelfs dat het voor de aankomende vierde aflevering richting de 3 miljoen kijkers kan gaan. Iets waar de huidige aflevering ook al op kan staan met ‘uitgesteld kijken’ meegerekend.

Deze zeer komische serie geeft een leuke inkijk in het basisschool-leven, en dan met name hoe ouders dat ervaren. Duidelijk is dat het heel herkenbaar is voor velen.

Erg herkenbaar voor ouders

Het is een van de meest herkenbare arena’s voor ouders: de basisschool. Schoolpleinregels, verantwoorde verjaardagtraktaties, parkeerbeheer, hangouders, klassenapp-groepjes, klaaroverdiensten, surprisekijkavonden en de alles overheersende ‘moedermaffia’.

In de nieuwe AVROTROS-serie De Luizenmoeder stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met die stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent.

De Luizenmoeder

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool De Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.

De cast

Hannah, de ‘nieuwe moeder’ – Jennifer Hoffman, Anton, de directeur – Diederik Ebbinge, Nancy, de hulpouder – Bianca Krijgsman, juf Ank – Ilse Warringa, Volkert, de conciërge – Henry van Loon. Verder zijn er rollen weggelegd voor Rop Verheijen, Arnoud Bos, Rian Gerritsen en Leny Breederveld. Regie is in handen van: Jan Albert de Weerd, Scenario – Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben.

Te zien

De Luizenmoeder, is sinds zondag 14 januari te zien op NPO 3. Er zijn op moment van schrijven 3 afleveringen geweest. En het is voorlopig iedere zondag te zien om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Twitter

Uiteraard haakt heel Twitterend Nederland weer in, een overzicht van de leukste tweets zie je hieronder.

Powered by WPeMatico