Er zit afschuwelijk veel plastic in onze oceanen en dat is een steeds groter wordend probleem. Het ziet er niet uit, het is ontwrichtend voor de flora en fauna in de zee en de impact is nog groter dan de plasticberg die we op land hebben rondslingeren.

Er zijn inmiddels al een hoop oplossingen aangedragen voor het opruimen van al dat plastic, maar opschieten doet het nog niet. Het Seabin Project loopt al sinds 2015 en de twee Australische surfer dudes die het crowdfunding-project gestart hebben lijken nu eindelijk dichtbij een doorbraak te zijn. Een Seabin is simpelweg een soort prullenbak die op een plek kan drijven waar veel (micro)plastic en andere rotzooi drijft en dat kan opvangen.

Nadat er in 2016 wat prototypes in havens waren gelegd en die naar behoren functioneerden was de aandacht er en vanaf vorig jaar zijn er in 17 landen Seabins te vinden rond sporthavens. Mooi verhaal.

Powered by WPeMatico