Facebook is de laatste tijd weer druk bezig met de tijdlijn. Begin dit jaar kwam het bedrijf naar buiten met het nieuws dat gebruikers meer dingen van vrienden te zien krijgen, en wat minder nieuws. Maar New York Times kwam erachter dat dit mogelijk een boost geeft aan nepnieuws, en dat is natuurlijk een vrij gevoelig onderwerp. Dus krijgen nieuwsbronnen met een hoge kwaliteit wat meer prioriteit.

Lokaal nieuws

Vandaag kondigen ze weer een nieuwe aanpassing aan. De nieuwsfeed en dus ook jouw timeline zal nu meer prioriteit gaan geven aan lokaal nieuws. Zodat jij meer onderwerpen zal zien die een directe impact hebben op jou en je omgeving. Zo kan je dus eenvoudig ontdekken wat er allemaal in jouw woonplaats gebeurt. Eenvoudigweg omdat die berichten straks dus hoger op je timeline komen te staan.

Als kickoff zal deze aanpassing doorgevoerd worden in de Verenigde Staten, en dit zal later dit jaar uitgerold worden naar meer landen. Hoe dat specifiek voor Nederland zal zijn, en/of wij dit jaar al aan de beurt zijn, is nog niet bekend.

Today in

Maar Facebook komt ook met een nieuw apart onderdeel, daarin zal allerlei nieuws en informatie over een woonplaats of gemeenschap te vinden zijn. Naam van deze rubriek is: Today In. Dit zal eveneens eerst getest worden in een aantal Amerikaanse steden en dat zal in de komende maanden uitgebreid worden.

fb
Via Facebook

Powered by WPeMatico