Tesla is voortvarend begonnen aan de elektrische autorace, maar wat veel mensen in de auto-industrie al een tijdje roepen lijkt toch steeds meer waarheid te worden: ze houden het niet bij. Tesla, en dan vooral charismatische frontman Elon Musk, zit vol met goede ideeën, maar in de uitvoering loopt het nooit zoals verwacht.

Dat is terug te zien in de moeizame productie van de Model 3, de problemen die het bedrijf heeft met de falende Autopilot na het vertrek van partner MobilEye en andere schandalen. Musk houdt het luchtig en verdient gewoon lekker door met promotionele vlammenwerpers maar Tesla krijgt steeds meer kritiek.

Woz

Wie zich al een tijdje negatief uitlaat over Tesla en Musk is mede-oprichter van Apple Steve Wozniak. Hij heeft zelf ook twee Tesla’s en dat vindt hij fantastische auto’s an sich, maar hij is helemaal niet te spreken over Tesla’s beloftes over het zelfrijdende aspect. Sterker nog: hij voelt zich belogen.

Tesla’s zouden zichzelf naar jouw positie kunnen rijden zonder menselijke hulp. Ik geloofde al die verhalen. Nu geloof ik niks meer dat Elon Musk of Tesla zeggen. Maar ik hou wel nog steeds van die auto.

– Steve Wozniak

Powered by WPeMatico