Het vliegtuig was tot voor kort een van de laatste plekken waar je geen netwerkverbinding had. Geen mail, geen Slack, geen social media, helemaal niks. Inmiddels wordt er steeds vaker WiFi aangeboden in de lucht, maar tot nu toe was dat maar op een aantal vluchten en altijd erg duur.

Routehappy checkt sinds een paar jaar op welke vluchten en bij welke vliegtuigmaatschappijen je wel WiFi krijgt en volgens hun laatste rapport is de trend duidelijk: WiFi in de lucht wordt betaalbaar voor de vliegtuigmaatschappijen en dus ga je het op steeds meer vluchten gaan krijgen.

Volgens Routehappy zijn er nu wereldwijd 82 maatschappijen die in-flight Wi-Fi aanbieden, bijna een vijfde meer dan vorig jaar. Wereldwijd is er bijna een fifty-fifty kans dat je WiFi in het vliegtuig kunt krijgen, maar in de VS loopt dat percentage al op naar 80 procent.

Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zijn duur als het om vliegende WiFi gaat.

Powered by WPeMatico