Vandaag viert prinses Beatrix haar tachtigste verjaardag. Reden voor de NOS om uitgebreid stil te staan bij het leven van onze voormalig Koningin der Nederlanden. Maar niet alleen de NOS, ook wij met z’n allen houden nog steeds van haar en dat is goed te zien op sociale media (zie onder).

Op televisie zijn er twee uitzendingen:

In Beatrix 80 van koningin naar prinses, wordt de vraag gesteld ‘hoe is het nu met de prinses, vier jaar nadat ze afstand deed van de troon?’ Aan het woord komen onder andere historicus/schrijver Geert Mak en journaliste Jutta Chorus, schrijfster van het boek Beatrix-dwars door alle weerstand heen. De uitzending is vanavond om 20.33 – 21.03 uur op NPO 1.

Wij zijn 80 is een programma waarin bekende leeftijdsgenoten van Beatrix vanaf een unieke locatie terugblikken op hun vormende jaren (de periode tussen hun late pubertijd en vroege volwassenheid). Met onder anderen Sjaak Swart, Aart Staartjes en Jan Fillekers. De uitzending is vanavond om 21.11 – 22.06 uur op NPO 1.

Powered by WPeMatico