Dat mini-remakes van consoles een hype zijn dat is reeds bekend. Het is heel makkelijk cashen voor de makers van oude hardware op dit moment. Hoewel ik geen groot fan ben van de mini-consoles vond ik het toch heel tof toen ik las dat er een kleine Commodore 64 uit gaat komen onder de naam C64 Mini. Dit is voor mij dé “console”waar het ooit mee begonnen is, mijn gaming roots.

Distributeur Koch Media maakte bekend dat de C64 Mini op 29 maart zal gaan verschijnen, dat deze dan 64 spellen geïnstalleerd zal hebben en direct plug en play is. Middels een HDMI kabel kun je hem op de tv aansluiten zodat je in 720p van de oude games kunt genieten en uiteraard krijg je er zo’n iconische old school joystick bij die via USB wordt aangesloten. Een tweede controller kan los bijgekocht worden (prijs nog onbekend).

image

Powered by WPeMatico