Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, kondigde recent de nieuwe kwartaalcijfers aan van het sociale netwerk, samen met een van de belangrijkste statistieken van het platform, de time spent online. Kennelijk is de tijd die we met allen doorbrengen op Facebook zo’n slordige 50 miljoen uur per dag minder geworden. Dat zijn er nogal wat.

2017 was a strong year for Facebook, but it was also a hard one,” aldus Zuck in zijn statement. Die je overigens hieronder in zijn geheel kan lezen. Hij komt daarin nog wel even terug op die vele miljoenen uren die we nu dus kennelijk minder doorbrengen op het sociale netwerk. We zijn het platform overigens niet minder gaan gebruiken, het is een aanpassing van Facebook zelf geweest.

Het afgelopen kwartaal al zijn er namelijk aanpassingen gemaakt waardoor er minder viral videos werden getoond. Dat om er zeker van te zijn dat de tijd die gebruikers doorbrengen wel goed besteed wordt. Deze aanpassing kost ze zo’n 50 miljoen uur per dag. Maar door te focussen op meer zinvolle connecties, de Facebook community en ook de business en het bedrijfsleven zullen ze hier op lange termijn sterken uitkomen. Iets dat in 2018 nu de voorkeur heeft t.o.v. de passieve consumptie van content.

Powered by WPeMatico