Ahoy Maatjes! Na veel tegenslag en uitstel was er dan onlangs eindelijk de gesloten bèta-test van Sea of Thieves, waar ook de Dutch Cowboys de game konden spelen. ‘Peg leg’ Patrick, ‘Bronze beard’ Robin en ‘Swashbuckle’ Martijn zijn de game ingedoken om te zien wat het geworden is en of deze piratengame eer doet aan het genre. Yaaaaaar!!

Zonder enige vorm van uitleg of onderzoek zijn we de game ingedoken, Hup, zo Davy Jones locker in. We begonnen onze reis op een leuk klein tropisch eilandje samen met een random toegewezen speler. (Je speelt met 4, 2 of solo, in de bèta althans). Op zich niet heel spannend, want de besturing van de game is relatief simpel en maakt gebruik van radials om keuzes te maken.

We zijn eigenlijk vrij direct onze boot opgestapt (nadat we natuurlijk eerst de nodige flauwe piratengrapjes hadden gemaakt) en hebben het ruime sop gekozen. In basis is het is de bedoeling dat je samen met je team op avontuur gaat en schatkaarten verzamelt om missies te volbrengen. Op deze kaart staat bijvoorbeeld een eiland afgebeeld met een schatlocatie. De locatie is niet exact, je moet dus wel nog echt zoeken en ook op de juiste locatie gaan graven. Deze schatkisten kun je hierna weer inleveren voor geld waarmee je weer betere schatkaarten kunt kopen.

Ook zijn er missies die je enkel hints op basis van tekst geven. Er schijnen ook meer verhaal gedreven missies met opdrachten te komen, maar in de bèta is dit even wat we gedaan hebben.
het werkt eigenlijk prima en soms is het vinden van de juiste locatie echt nog wel lastig, maar het voelde voor ons toch allemaal wat simpel aan als je weet hoe lang de game al in ontwikkeling is geweest.

Powered by WPeMatico