Telecompaper heeft de video-on-demand cijfers weer bekeken en daaruit blijkt dat er in het Nederlandse streaming landschap een aantal opvallende veranderingen zijn.

We hoeven niet lang te praten over wat het populairste platform is: met 2,4 miljoen abonnees is Netflix koning, keizer én admiraal in Nederland. Een derde van de Nederlanders heeft zich door de lichte prijsverhoging niet laten tegenhouden om abonnee te blijven of zelfs te worden: Netflix groeit gewoon door. We kijken gemiddeld nog steeds het meeste op onze tv, maar het mobiele gebruik blijft vooral bij jongeren toenemen, zoals je zou verwachten.

Videoland

Opvallend is wel dat Videoland hard aan het groeien is. De dienst heeft inmiddels meer dan 400.000 abonnees en dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Waar dat nu precies aan ligt zegt Telecompaper niet, maar het zal vooral liggen aan de grote Nederlandse catalogus en het feit dat Videoland ook een aantal internationale series heeft die nergens anders te zien zijn, zoals Hulu’s The Handmaid’s Tale.

Een andere grote stijger was Ziggo’s Sport Totaal, maar dat is een beetje valsspelen. Klanten van Ziggo en Vodafone krijgen allemaal een gratis pakket en als je verder alles al had kreeg je dus (net als ik) het sportkanaal in de maag gesplitst. Over sport gesproken: ook Fox Sports heeft geplust, maar dat heeft dan weer te maken met de onderhandelingen over het extra kanaal met de aanbieders als KPN die afgerond zijn.

vod-kijktijd-telecompaper
De stijging van kijkers via Videoland – beeld: Telecompaper

Powered by WPeMatico