Een gefocust leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben last van concentratieproblemen, hoofdpijn of stress. Hoe zorg je er nou voor dat je hier minder last van hebt en je dus beter kunt concentreren? Deze rustgevende gadgets helpen je alvast een stapje op weg. Ze helpen je concentratie verbeteren en zorgen voor een beter gefocust leven.

WellBe ontspanningsarmband

Wanneer je gestrest raakt, heb je het vaak pas door wanneer het al te laat is. De WellBe houdt je hartslag in de gaten en waarschuwt je voor stressvolle situaties. Daarnaast meet de armband ook elk uur je hartritme met behulp van een ingebouwde sensor. De gegevens worden automatisch doorgestuurd naar je smartphone waardoor je inzicht krijgt in je eigen stressniveau. Zo laat de app bijvoorbeeld zien welke locaties het meest stressvol zijn, welke vergaderingen of zelfs welke personen. Maar met alleen deze info kom je niet ver natuurlijk. Daarnaast word je aangespoord om af en toe te mediteren of naar rustige muziek te luisteren, om dat oplopende stressniveau ook echt aan te pakken.

Muse meditatiehoofdband

Deze draagbare hersenactiviteitmeter is de perfecte gadget voor mensen die willen (beginnen met) mediteren. De gadget plaats je op je hoofd zodat deze kan meten hoe kalm en geconcentreerd je bent. Dit doet de gadget door middel van zeven EEG-sensoren die jouw hersengolven analyseren. Wanneer je niet gefocust bent, krijg je direct feedback via de app op je telefoon en door middel van geluiden. Zo kan je een rustige wind horen wanneer je gefocust bent of juist een stevige bries wanneer je niet gefocust bent. Op die manier train je jezelf om beter te focussen. Wanneer de sessie voorbij is krijg je een overzicht van hoe het gegaan is. Wanneer je vaak mediteert met deze gadget, zal je je beter kunnen concentreren in het dagelijks leven.

Uiteindelijk wordt het op de juiste manier focussen van je gedachten namelijk een tweede natuur.

muse-headband

Powered by WPeMatico