Banktransacties doen, shoppen, kijken wat voor weer het wordt, eten bestellen of een taxi: we zijn tegenwoordig voortdurend in de weer met online-accounts, zonder dat we er echt bij nadenken. Totdat we de gevreesde melding zien verschijnen, omdat we het wachtwoord niet meer weten: ‘aanmelding mislukt’, ‘wachtwoord of gebruikersnaam niet herkend’ of iets dergelijks. Wat dan? Komen we dan niet meer thuis? Stappen we zonder jas de regen in? Bezwijken we aan de honger? Omdat we een te ingewikkeld wachtwoord hebben gekozen? Kaspersky Lab ontrafelt het grote wachtwoorddilemma.

Naarmate onze afhankelijkheid van online-accounts toeneemt, zo heeft Kaspersky Lab ontdekt, wordt het ook steeds moeilijker om een wachtwoord te verzinnen. Sommigen onder ons kiezen voor sterke wachtwoorden, en verschillende voor ieder account, zodat er niets kan worden gehackt, gestolen of op een andere manier misbruikt. Het risico hierbij is dat je zelf je wachtwoord vergeet. Anderen kiezen simpele wachtwoorden die ze niet snel vergeten, maar maken het hiermee gemakkelijk voor cybercriminelen.

Kaspersky Lab Flow Chart - Dutch
Wachtwoord flow chart

Powered by WPeMatico