Er zijn maar weinig Nederlanders die niet op internet surfen: slechts 6% zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel. Sociale netwerken blijven een belangrijke tijdsbesteding voor alle leeftijdsgroepen. Veiligheid en privacy is voor de meeste internetgebruikers wel een zorg. Cyberpesten is een ander online gevaar dat toeneemt.

De Safer Internet Day van 2018 heeft de slogan ‘Creëer, maak contact en deel respect: Een beter internet begint bij jou.’ G Data steunt Safer Internet Day en deelt een aantal tips waarmee internetters hun privacy beter kunnen beschermen. Ransomware, phishing, cyberpesten – de lijst van bedreigingen op het internet is lang. Gebruikers kunnen snel slachtoffer worden van succesvolle aanvallen en vervolgens te maken krijgen met het verlies van hun persoonlijke gegevens of andere vervelende gevolgen.

Wat is Safer Internet Day?

SID is een wereldwijde dag waarop de Europese Unie actie onderneemt om de veiligheid op internet te verbeteren. Dit jaar vindt het plaats op de tweede dag van de tweede week van de tweede maand. Iedereen kan deelnemen – instellingen, bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren.

Veel internetters nemen de beveiliging van hun eigen digitale identiteit niet serieus, omdat zij zich niet bewust zijn van de risico’s of zichzelf niet zien als interessant doelwit van cybercriminelen. Dit maakt het de daders bijzonder gemakkelijk. Gebruikers kunnen zich beschermen tegen online aanvallen, cyberpesten en dergelijke door enkele eenvoudige beveiligingstips te volgen.

– Eddy Willems, G DATA Security Evangelist

Powered by WPeMatico