Crypto, Blockchain, Bitcoin, ICO’s, Litecoin, enz. Woorden die je tegenwoordig dagelijks voorbij hoort komen. Eind januari was er daarom ook het event Dag van de Crypto. Eindelijk was er een event waar je alle informatie over cryptocurrencies kon krijgen.

Tijdens de Dag van de Crypto had ik de kans om Prof. Peter Vervest, Erasmus University Rotterdam, partner D-Age, counsellors and investment advisors for the digital age te interviewen over Blockchain, Bitcoin en alles wat er nu speelt.

Vervest vertelde: “Transactie technologie is blijvend. En iedereen zou meer moeten focussen op Blockchain. Het is wel zo dat vanaf verschijning van het whitepaper over Bitcoin op 31 oktober 2008 de cryptocurrency gemeenschap fantastisch werk heeft verricht, zonder dat er een centraal toezicht is. Het heeft bijv. heel lang geduurd voor Swift er kwam. Coins zijn zo oud als de mensheid. Ook toen Columbus schepen vol met goud Spanje binnenbracht werd de economie opgeblazen. Daarom grijpen sommige overheden in, om te voorkomen dat er een economisch crisis ontstaat. Een ander reden is ‘als je geld die in het systeem komt niet kunt controleren dan kan je ook geen belasting innen.’ Met de huidige wetgeving in Nederland kan DNB ingrijpen, zoveel macht heeft DNB.

Veel meer landen grijpen in nu. De EU heeft ook een Blockchain Observatorium en Forum gelanceerd. Ook Petra Hielkem, Division Director Payments and Market Infrastructures bij De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan de technologie achter cryptovaluta’s zeer interessant te vinden. DNB test daarom ook cryptomunten.

Voorbeelden

Tijdens zijn presentatie voorgezeten door Vincent Everts gaf Prof. Peter Vervest voorbeelden uit China en India. “Ik was op een universiteit in Bejing, China. Ik wilde in de kantine betalen met papieren geld. Kassière keek erg vreemd naar me. Het is in China nu al achterhaald om met papieren geld te betalen. Iedereen gebruikt zijn smartphone.

prof

Powered by WPeMatico