De finale is in volle gang. Acht zijn er nog maar over in de Fortnite Battle Royale. De veteranen weten precies wat er moet gebeuren: enorme stenen forten bouwen! Sorry…wat?

Een gemiddeld potje Battle Royale gaat als volgt: honderd man worden op een eiland gedropt, een elektrische storm zorgt ervoor dat het slagveld steeds kleiner wordt en de laatste die overblijft die wint.

Je wint door de juiste wapens en materiaal te vergaren, op het juiste moment naar de veilige plek in de storm te gaan, verschillende situaties goed in te schatten en bovenal een flinke lading aan geluk.

95% van de tijd ben je dus voornamelijk bezig met de volgende vragen: waar ga ik heen, welke wapens en materiel neem ik mee, is gebouw x of gebied y veilig en moet ik het gevecht aan gaan? Heel vaak ga je dood zonder een schot te lossen.

Een potje Fortnite Battle Royale klinkt op papier daarom behoorlijk saai. Dat klopt ook wel. Tenminste, als je in een kelder schuilt en wacht tot 90% van het veld dood is. Met een beetje geluk zit je dan zo in de top tien plek.

Powered by WPeMatico