Dat Grand Theft Auto 5 voor ontwikkelaar Take-Two geen windeieren heeft gelegd mogen duidelijk zijn. Onlangs werd bekend dat er ondertussen 90 miljoen stuks van de immens populaire game zijn verkocht. Dit werd bekendgemaakt tijdens een vergadering met de aandeelhouders van het bedrijf. Hoewel de game al in 2013 uitkwam blijft het immens populair, mede door de blijvende ondersteuning voor GTA Online, waar flink wat mee verdiend wordt.

In 2017 was de game de nummer 3 van meest verkochte games in de VS en nummer 6 op basis van opbrengsten. De opbrengsten waren grotendeels toe te rekenen aan “recurrent spending” volgens Take-Two CEO Strauss Zelnick. Het gaat hier dus om ingame aankopen die spelers doen nadat ze de game zelf al gekocht hebben. Het percentage van ingame aankopen steeg dit jaar met 44 procent wat natuurlijk gigantisch is. Zelnick benadrukte dan ook dat het bedrijf hier graag in wil blijven investeren om goede content aan te blijven bieden en de aankopen dus nog verder een boost te geven.

GTA-Online-money

Powered by WPeMatico