Deze week lekte er een gedeelte van de broncode van Apple’s iOS, het besturingssysteem voor haar telefoons en tablets. Dat zou er voor kunnen zorgen dat de beveiliging van het systeem in het geding zou kunnen komen, zo maakten mensen zich zorgen. Het belangrijkste was het lekken van de zogenaamde bootloader, het eerste stukje software dat draait als een iOS-apparaat opstart. Als daar kwetsbaarheden in gevonden worden kun je ineens allerlei dingen doen met een iPhone of iPad die echt niet de bedoeling zijn.

Apple heeft nu op het lek gereageerd en noemt het nog net geen storm in een glas water. Volgens het bedrijf uit Cupertino is de broncode inmiddels niet alleen grotendeels aangepast (het lek was voor de code van iOS 9 terwijl we inmiddels al op iOS 11.3 zitten) maar is de veiligheid van Apple’s besturingssysteem zo ontworpen dat zelfs het hebben van (een deel van) de broncode niet per se helpt.

Onze producten zijn zo ontworpen dat de geheimhouding van onze broncode nodig is. Er zijn meerdere lagen van hard- en softwarematige bescherming in onze producten ingebouwd.

– Apple

Powered by WPeMatico