Het is zo’n ding waarvan iedereen al lang zegt dat ‘ie er had moeten zijn: een knop op Facebook die laat zien dat je iets níet leuk vindt. Het lijkt er nu op dat een variant van die knop er gaat komen, want Facebook is aan het testen met een ‘downvote’-knop, die reacties die je absoluut niet leuk vindt verbergt als je de knop gebruikt.

Een beperkt aantal Android-gebruikers in de VS hebben nu toegang gekregen tot die knop. Het is bedoeld om aan te geven dat ze een commentaar (dus geen post) beledigend, onbelangrijk of zelfs misleidend vinden. De feedback gaat naar Facebook zelf, dus niet naar de gebruiker die het commentaar geplaatst heeft.

Het lijkt dus meer op het downvoten zoals dat bijvoorbeeld op Fora als Reddit gebeurt, waarbij je wordt afgestraft als je niet bijdraagt aan de discussie of dingen zegt die niet OK zijn.

Powered by WPeMatico