Zeg je Final Fantasy, dan denk je vermoedelijk niet aan een vechtspel. De RPG-serie die inmiddels meer delen heeft dan de meeste mensen sokken is niet bang om uit te breiden naar andere genres, maar in het Westen was de vechtvariant nog niet heel bekend. Er was ooit een Dissidia Final Fantasy op de PSP die ook hier is uitgekomen, maar de kans dat je die gemist hebt is meer dan aanwezig.

Het idee is als volgt: men neme alle helden en slechteriken uit alle Final Fantasy games en laat die in een 3D arena tegen elkaar vechten. Het voelt als een echte arcade-titel en dat is geen toeval: deze PS4-versie is gebaseerd op een arcade-kast uit Japan. Er zijn wat dingen aan toegevoegd, maar de basis van de game is het gevecht tussen de bekende karakters uit het Final Fantasy-universum. Discussies als wie de beste FF-held ooit was (Squall natuurlijk, maar dat ter zijde) kunnen nu letterlijk uitgevochten worden. Cloud vs. Tidus, Sephiroth tegen Kefka, Kain Highwind tegen Ramza Beoulve, Vaan vs. Lightning, roept u maar. Kan allemaal geregeld worden en je mag ervan genieten met alle power die de huidige generaties consoles hebben. Ziet er dus prachtig uit.

Powered by WPeMatico