De Winterspelen zijn officieel van start gegaan en Nederland heeft meteen een resultaat neergezet om trots op te zijn: bij het vrouwenschaatsen wonnen Carlijn Achtereekte, Ireen Wüst en Antoinette de Jong respectievelijk goud, zilver en brons op de 3000 meter. Nou is dat fijn, maar in het publiek waren er twee dames die social media meteen in vuur en vlam zetten door een gigantische Nederlandse vlag vast te houden met daarop de tekst “sorry mr. president…Netherlands first…and 2nd…and 3rd!”

Toen de NOS dat in haar live-uitzending liet zien tijdens de uitzending ging iedereen natuurlijk los. De vlag krijgt inmiddels al internationale aandacht van nieuwswebsites en ook in Nederland was het meteen raak. Als je ontelbare variaties van ‘haha’ en de foto van de vlag wilt zien moet je even zoeken op de hashtag #netherlandsfirst en dan zie je veel langskomen. Het is natuurlijk ook een fantastisch begin van de spelen.

Powered by WPeMatico