Apple’s Homepod is inmiddels even in handen van een aantal gelukkige consumenten en recensenten en de eerste berichten over het apparaat druppelen binnen. De algemene indruk lijkt overeen te komen: het is een meer dan prima speaker die er ook nog eens goed uitziet. Zo goed dat ‘ie nauwelijks opvalt, om precies te zijn.

De geluidskwaliteit is echter wat je overal ziet terugkomen. Apple’s keuze om een achttal speakers in het ronde apparaat te steken heeft goed gewerkt, want in combinatie met de zes microfoons die het geluid ‘meten’ wordt het geluid echt aangepast aan de ruimte waar de HomePod in staat.

Dat betekent dat een HomePod goed klinkt, waar je ook zit en waar het apparaat ook staat. Het volume dat er uit komt is ook niet misselijk: de meeste reviewers hadden aan iets meer dan de helft van het maximale volume meer dan genoeg om een ruimte te vullen met warm, rijk geluid. In een aantal testen werd de HomePod afgezet tegen een nieuwe Amazon Echo, een Google Home Max en zelfs een Sonos One. Niet verrassend was die laatste van de andere speakers de beste, maar de HomePod zou nóg beter klinken dan de speakers van Sonos en dat is best een prestatie.

Powered by WPeMatico