Als je wel eens een foto nodig hebt en die even snel van het internet plukt zonder te kijken of je die eigenlijk wel kunt en mag gebruiken ga je het in de toekomst lastiger krijgen. Google heeft aangekondigd de image search aan te gaan passen, nadat ze een afspraak met Getty Images hebben gemaakt. Dat bedrijf, bekend van de vele stockfoto’s, had een klacht ingediend tegen Google omdat die het iedereen wel heel makkelijk maakten om foto’s te snaaien.

Nu heeft zoekgigant aangekondigd dat ze in “nauwe samenwerking” met Getty een aantal veranderingen gaan doorvoeren. Dat betekent effectief dat de copyright-melding beduidend duidelijker wordt dan het bijna onleesbare stukje tekst onderaan (zie afbeelding beneden). Belangrijker is echter dat de ultieme tool, ‘afbeelding bekijken’ gaat verdwijnen. Die knop gaat namelijk altijd naar de best mogelijke versie van een plaatje en maakt het extreem makkelijk om die te downloaden, zonder enige interactie te hebben met de site waar het op is geplaatst.

veranderingen-google-image-search
De veranderingen in beeld: ‘afbeelding bekijken’ verdwijnt, de copyright notice wordt duidelijker.

Powered by WPeMatico