Bij de aankondiging van de iPhone X werd er door hardcore Android-fanaten wat lacherig gedaan over de ‘notch’, de inkeping aan de bovenkant van het scherm waar de camera’s en sensoren zaten die nodig waren om Face ID te laten werken op Apple’s vlaggenschip voor 2017. Het lijkt er echter op dat die vermoedelijk op sommige Android-modellen tegen zo’n zelfde inkeping gaan zitten aankijken.

Bloomberg weet te melden dat Google in Android P, de volgende versie die er aan zit te komen, ook de mogelijkheid gaat geven aan hardwaremakers om met die inkeping aan de bovenkant toch nog iets met de linkse en rechtse stukjes scherm te doen. Essential had vorig jaar al zo’n telefoon en Huawei zou er ook een aan het maken zijn, dus er zal zeker vraag naar zijn.

Android P(retty cool)

Met Android P wil Google zorgen dat ze ook het premium segment van de smartphone-markt kunnen bedienen, iets dat op dit moment toch voornamelijk door Apple en Samsung wordt gedaan. Android is traditioneel het meest aanwezig in midrage en goedkope toestellen op dit moment.

Zo kunnen andere telefoonmakers ook dingen als gezichtsherkenning gaan inbouwen en toch nog iets meer scherm hebben, waardoor Apple niet de enige is. Je zou je kunnen afvragen of dat niet eigenlijk al een beetje te laat is voor de high-end markt, want verschillende smartphoneproducenten zijn al bezig met sensoren die onder het scherm liggen en dus de plek voor een inkeping niet nodig zouden hebben. Al die systemen zijn echter nog in ontwikkeling, dus of we die dit of volgend jaar al gaan zien is ook onduidelijk.

Google wil zorgen dat meer iPhone-gebruikers de overstap gaan maken door de software mooier en meer ‘premium’ te gaan maken.

– Anonieme bronnen dichtbij Google

Powered by WPeMatico