Ontwerpstudio Moment Factory heeft iets heel gaafs gemaakt: een live-action versie van de klassieke game Pong. Ze doen dat door gebruik te maken van LiDAR. Dat ken je misschien wel van zelfrijdende auto’s, waar het gebruikt wordt om te zorgen dat de auto’s niet tegen andere objecten aanrijden. Door laserstralen tegen alles aan te schieten en te meten hoe lang het duurt voordat die teruggekaatst worden kun je heel precies de positie van een object bepalen.

Geïnspireerd door deze technologie gingen ze er mee experimenteren, met GRiD als resultaat. De ontwerpers hebben een grote ruimte van 12 bij 18 meter omgetoverd tot speelveld waarop je Pong kunt spelen. Dat werkt zo: twee spelers aan elke kant zijn samen het ‘racket’ en moeten synchroon heen en weer bewegen om te zorgen dat de digitale bal wordt gekaatst.

Powered by WPeMatico