Natuurlijk verliest Facebook steeds meer jongeren. Wisten we al, is al een hele tijd bezig en de voorspelling dat het alleen maar erger wordt is weer gestaafd door onderzoek in Amerika. De laatste slag is echter opvallend, want terwijl het onderzoek van eMarketer becijfert dat ongeveer 2 miljoen gebruikers onder de leeftijd van 25 jaar gaat verliezen, verwachten ze ook dat Snapchat er 1,9 miljoen gaat oppikken. Dat zijn natuurlijk niet per se dezelfde jongeren, maar het is wel opvallend.

Snapchat is buiten Amerika minder populair, maar jongeren blijven hier ook zeker niet op Facebook hangen, dan gaan ze liever naar Instagram. Het grootste verlies werd geleden onder de jongste doelgroep: gebruikers tussen de 12 en 17 jaar. Dat betekent dat er alleen maar verlies in de toekomst van Facebook zit. Nu heeft de social media gigant zelf al gezegd dat ze liever kwaliteit dan kwantiteit willen, maar als dat geen marketingpraat is weet ik het ook niet meer.

emarketer-uitkomst
Beeld: eMarketer

Powered by WPeMatico