Bij Range Rover kun je ze moeilijk nog verwijten dat ze volledig mesjokke zijn. Als je denkt dat ga je echt niet doen met een auto noemen ze het bij Range Rover waarschijnlijk een leuk opwarmertje. De lat ligt daar hoog, zeg maar gerust letterlijk hoog want hoe kom je op het idee om de 99 bochten en 999 traptreden aan het einde van de Tianmen Mountain Road naar Heaven’s Gate, een van de spectaculairste bezienswaardigheden van China, met een Range Rover Sport PHEV te beklimmen.

In letterlijke is het natuurlijk madness om met een SUV de torenhoge trap onder een hoek van 45 graden naar boven te rijden maar overduidelijk denken ze daar in Engeland anders over. Wie nog twijfelt over de uitzonderlijke kwaliteiten van de Plug-inhybride (PHEV) van Range Rover kan beter stoppen met lezen.

De challenge met de SUV begon aan de voet van de 11,3 km lange Tianmen Mountain Road, de legendarische bergweg die bekendstaat als ‘Dragon Road’. De standaard uitgevoerde Range Rover Sport P400e werd bestuurd door de Nederlandse Panasonic Jaguar Racing Formula E-coureur Ho-Pin Tung. Om de klim goed uit te voeren werd optimaal gebruik gemaakt van het Terrain Response systeem van de SUV.

Powered by WPeMatico