Facebook en YouTube moeten aan de bak. Keith Weed, hoofd marketing van Unilever gaat vandaag in een speech op de Interactive Advertising Bureau conferentie in Californië duidelijk maken dat Unilever niet langer wenst te adverteren op plekken die kinderen niet beschermen en het verspreiden van haat niet hard genoeg tegenwerken.

En dat dat is een dreigement dat de platforms niet lichtzinnig moeten opvatten: Unilever is een van de grootste adverteerders ter wereld met een marketingbudget van bijna 8 miljard euro per jaar. Beide met naam genoemde platforms hebben nog niet gereageerd, maar reken maar dat er wat heikele vergaderingen gepland gaan worden daar.

We kunnen niet doorgaan met het in de lucht houden van een digitale pijplijn – die een kwart van onze advertenties toont – die soms zo transparant als een moeras is.

– Keith Weed, hoofd marketing Unilever

Powered by WPeMatico