De Britse regering zegt dat ze AI-technologie hebben ontwikkeld die video’s kan scannen en er achter kan komen of er extremistische inhoud in zit. Daarmee kunnen ze 99,9 procent van terroristische en propaganda-video’s van bijvoorbeeld ISIS al blokkeren voordat ze online kunnen komen.

De AI zou zo goed moeten zijn dat het feilloos kan differentiëren tussen nieuws en propaganda waardoor het bijna onmogelijk zou moeten zijn om dat laatste te verstoppen in een ‘nieuwsbericht’. De kunstmatige intelligentie is ontwikkeld door een Londens bedrijf dat ASI Data Science heet. Het bedrijf heeft 675.000 euro voor gekregen om dat mogelijk te maken, maar als het zo goed werkt als ze zeggen is dat ‘money well spent’.

report-asi-data
Het ASI Data Science algoritme aan het werk. Beeld: BBC

Powered by WPeMatico