Als robotbedrijf Boston Dynamics weer een nieuwe video post weet je gewoon dat je weer onder de indruk gaat zijn van wat je ziet, met een gezonde dosis angst voor de komende robot-apocalyps. Wat ze gedaan hebben met de nieuwe SpotMini is echter oprecht indrukwekkend: de kleine viervoeter met een arm aan de bovenkant is namelijk in staat om deuren open te maken.

Het wordt nog beter: hij houdt de deur zelfs open voor een andere robot. Je moet het even zien om het te geloven (de clip is maar kort helaas) hoe de robot zelfs met een automatisch dichtslaande deur weet te dealen en het laat maar zien hoe ver we zijn gekomen met het maken van robots. De SpotMini met de arm kan gewoon rustig komen aanwandelen, een deur opendraaien, en hem vasthouden totdat ‘ie zeker weet dat zijn ‘collega’ ook er door is.

Powered by WPeMatico