In februari vond Friends of Search plaats: ‘The best of-edition’. Waarom The best of? Het is een jubileumjaar: FOS bestaat 5 jaar. Reden om de beste sprekers van vorige edities nogmaals uit te nodigen.

Echte search heavyweights met een berg leerzame tips waar je makkelijk een jaar op kunt teren.

In dit artikel staan we uitgebreid stil bij alle presentaties waar bij konden zijn. Liever een bulleted list met alle take-aways onder elkaar? Lees dan deze take-aways van FOS18.

SEO in 2018

Om maar direct met de deur in huis te vallen: voorspellingen voor het komende jaar. Traditiegetrouw een altijd leuke sessie. Wat kunnen we verwachten aankomend jaar? Michael King van iPullrank deelt zijn visie.

De laatste tijd zijn er geen heftige SEO-updates meer geweest. Tenminste, tot en met 2011 zijn er altijd veel impactvolle updates geweest (panda/penguin etc), maar tegenwoordig vinden veranderingen veel geleidelijker plaats.

Dat maakt SEO soms lastiger. Helemaal omdat SEO-tools vaak niet compleet zijn – we hebben nog steeds niet alle data die we nodig hebben. Terwijl de techniek, en de technische kant van search, alleen maar belangrijker wordt.

Waarom zijn we bang voor technologie?

Zorg ervoor dat je bijblijft. Met name met front-end development trends. Volg ontwikkelingen van JavaScript op de voet en speel er meer op in. En mocht je er nog niet eerder op ingezet hebben, ga morgen voor SSR-> server side rendering.

Vraag maar aan je developer waarom 😉

Michael Kings visie op outreach is ook de moeite om hier nog even aan te stippen.

Aan de hand van een paar hacks:

  1. Praat over populaire onderwerpen.
  2. Begin met video outreach. Tool? Bombbomb.
  3. Gebruik buzzsumo -> Inzichten over welke content werkt en welke niet.
  4. Andere leuke tools: Crystalknows, Peoplepattern, Casualimpact, CognitiveSEO en Text summaration tool.

FOS-1

Powered by WPeMatico