Een simulator game waar Street Fighter fans nachtmerries van zullen krijgen, zo omschreef ik de laatste UFC game. Het was een van de meest uitgebreide en diepgaande vechtgames, maar wel eentje met een hoog instapniveau. EA Sports UFC 3 doet zijn best dat te verhelpen, maar slaagt daar helaas niet in.

Het is een dolle boel in de UFC. Boemerangs worden tegen hoofd gegooid, vechters belanden in het ziekenhuis omdat ze teveel afvallen om het juiste gewicht te halen, vechters proberen ogen uit te rukken om zo uit een houdgreep te komen en scheidsrechters stoppen een wedstrijd niet – ook al staat het 271-1(!) in slagen.

Vreemd genoeg zien we die laatste paar maanden niet terug in de game. Electronic Arts zet met EA Sports UFC 3 een sport simulator spel neer dat eerder hangt naar de gewenste situatie dan de realiteit. Hey, we snappen het, maar dat maakt het, ondanks het opspattende bloed, wel een heel brave titel vergeleken met de realiteit.

Het is ook een enorm ingewikkelde game. EA Sports UFC 3 gooit de beginner gelijk in het diepe. Het vechtsysteem combineert drie verschillende stijlen (striking, wrestling, grappling, en dan moet je ook nog leren blokken (boven en onder) en ontwijken (met hoofd en lichaam).

Neem UFC kampioene Amanda Nunes. Haar repertoire bestaat uit 14 basisslagen, 8 basistrappen, 80 slagencombinaties, 17 trapcombinaties en 48 muay combo’s. Dan moeten we het nog over de verschillende takedowns (7) en submissions (‘slechts’ 3) hebben.

Powered by WPeMatico