Vandaag de dag moet je bijna altijd bereikbaar zijn. Maar voor wie dat geen optie is, komt Google nu mogelijk met de oplossing. Daar is men namelijk bezig een robot te ontwikkelen die voor jou je berichten kan gaan antwoorden.

Google experimenteert met Reply. De naam van het automatische antwoordsysteem. Het werkt al voor Inbox / Gmail. En het wordt nu eveneens getest voor ondermeer Google Hangouts, Allo, Whatsapp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype, en ook de berichten via Twitter en Slack. Reply is uiteraard gebaseerd op artificial intelligence.

AI

Het systeem interpreteert wat anderen naar je sturen, en gaat op basis van eerder verstuurde berichten na wat jij in zo’n situatie zou antwoorden. Die antwoorden kan je dan versturen door slechts één tik op je scherm.

Maar dat is nog niet alles. Reply maakt ook gebruik van je locatie en agenda om antwoorden te formuleren. Als iemand je vraagt wanneer je thuiskomt, dan zal het systeem rekening houden met je huidige locatie en je favoriete vervoersmiddel om je aankomsttijd in te schatten. Ben je op vakantie? Dan checkt Reply je agenda en stuurt een automatisch bericht.

Inkomende berichten

Het systeem heeft ook een “niet storen”-modus. Reply schakelt dan het geluid van je gsm uit en laat mensen weten dat je voorlopig niet kan antwoorden. Daarnaast scant het systeem de inkomende berichten. Indien er toch een dringend bericht tussenzit, dan word je toch verwittigd, ook als je telefoon op “niet storen” staat.

Robots

Het doel van Reply is om mensen te bevrijden van de verplichting om voortdurend bereikbaar te zijn. De vraag is wel of dit op termijn er niet voor zal zorgen dat robots gewoon tegen elkaar aan het praten zijn.

Uitproberen

Wil je het uitproberen? Dan kan je jezelf hier aanmelden.

Powered by WPeMatico