Vandaag is het weer Valentijnsdag. Voor de een is het dé dag van de liefde. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, kaarten en romantische etentjes. De ander ziet het als een commerciële feestdag overgewaaid uit Amerika. Maar overgewaaid of niet, het is al jaren een groot commercieel succes in Nederland en België. Uiteraard lift iedereen weer mee op deze dag en daarom hieronder een overzicht van alle nieuwtjes, inhakers en leuke tweets rondom #Valentijnsdag.

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen, en een op de vier vrijgezellen vindt het vervelend om alleen te zijn op Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle onder een groep vrijgezelle Nederlanders. Mannen brengen het liefst Valentijnsdag door met de vrijgezelle Jennifer Hoffman (nu te zien in De Luizenmoeder), vrouwen het liefst met GTST-acteur Beau Schneider.

Mannen slaan Valentijnsdag niet graag over. 70 procent van de mannen viert Valentijnsdag graag als ze aan het daten zijn, bij vrouwen is dat slechts 60 procent. Ook in een relatie blijken Nederlandse vrouwen minder vaak Valentijnsdag te willen vieren dan mannen. Mannen geven ook iets meer uit voor een Valentijnsdag-cadeau dan vrouwen: zo’n zestig procent van de mannen trekt daar 25 euro of meer voor uit, bij de vrouwen is dat slechts 45 procent,” aldus David Vermeulen, CEO van The Inner Circle.

Opvallend detail: er zijn twee keer meer vrouwen dan mannen die Valentijnsdag vieren, als ze niet aan het daten zijn of een relatie hebben.

valentine-dating

Powered by WPeMatico