Zo’n pakweg vier tot vijf jaar geleden begonnen de grote techbedrijven ons massaal te beloven dat ze het leven een stuk gemakkelijker en prettiger wilden gaan maken. Prettiger staat hier ook voor meer gemak, overzichtelijk en met de nadruk op connectiviteit. Een woord wat zoveel zegt als dat alle technologoe in je huis praat met elkaar of in ieder geval met een applicatie waarin alles samenkomt. Het was – of is – ook het inlossen van de belofte van the internet of things (IOT) en smarter living, synoniem voor een connected home.

Connected home

Om te begrijpen hoe Samsung (’s werelds grootste technologiebedrijf) aankijkt tegen dat smarter living moet we even spreekwoordelijk een rondje langs de velden maken, want er zijn er meer die graag alles aan elkaar willen knopen. Belangrijke spelers zijn Google (Home) en Amazon (Echo) die beiden een slimme spraakassistent hebben ontwikkeld die zou moeten kunnen communiceren met zo’n beetje alle apparatuur in je woning.

Nu zijn beide apparaten nog niet officieel op de Nederlandse markt verkrijgbaar, maar uit eigen ervaring weten we dat ze praten met onder andere Spotify en Sonos en met je smart TV. Dat is handig als je Netflix wilt kijken. Een playlist starten via je Sonos of verder kijken naar een serie op Netflix werkt namelijk prima. Net als de koppeling met Hue-lampen van Philips. Hoe zich dat verder gaat ontwikkelen heeft alles te maken met hoe de grote tech-fabrikanten bereid zijn om zich te conformeren aan de door Google en Amazon bedachte spelregels van deze slimme apparaten.

Samsung-Smart-Home-App
Samsung Smart Home app voor je gear in huis

Powered by WPeMatico