Als je contentmanager bent (of wilt worden) dan heb je vast wel eens in een paar seconden moeten uitleggen “wat je dan precies doet”. Alles. Alles moet je doen als contentmanager, want zoals een gastspreker ooit mooi illustreerde door scholieren pagina’s op het web te laten zien zonder content er in blijft er bitter weinig over als je de content van je pagina of app verwijderd.

Het is één van de verantwoordelijkste taken die er zijn, want je moet alleen of met je team zorgen dat iedereen die bij je op bezoek komt zich welkom voelt, weet waar ze moeten zijn en ook nog eens geniet van wat er te zien valt op je pagina of in je app. En dan moet je er natuurlijk ook nog voor zorgen dát ze langskomen, want mooie content die niemand ziet is het ergste dat er is.

Begrijpend lezen

Er is een hoop te doen dus, en dat betekent meestal dat je een team hebt. Zelfs al ben je de enige contentmanager, dan nog krijg je veel van de bronnen aangeleverd door anderen. Dan is een van de belangrijkste taken die je hebt om die te ontdoen van de vloek van de kennis. Dat betekent dat je met een frisse blik kijkt naar wat ze geschreven of gefilmd hebben en dat checkt met de (voor)kennis die je doelgroep heeft. Soms is die match er niet helemaal en moet je zorgen dat je dat omzet in taal die je ontvangers snappen.

Het scheelt dus wel een slok op een borrel als je een beetje een generalist bent, want dan kun je de schakel zijn tussen iemand die de onderwerpen helemaal in de vingers heeft en iemand die potentieel voor de eerste keer met het onderwerp of product in aanraking komt. Verpakking is alles als het gaat om content. Of ja, dat en vindbaarheid.

Powered by WPeMatico