Vooruitlopend op het nieuwe Formule 1 kampioenschap, presenteerde het Alfa Romeo Sauber F1 Team vandaag de nieuwe wagen: de C37. Na 30 jaar afwezigheid is er dus eindelijk de terugkeer van Alfa Romeo in de Formule 1. Hetgeen duidelijk te zien is in de kleurstelling van de nieuwe bolide.

Bij de presentatie van de nieuwe Sauber is duidelijk te zien dat hij niet meer lijkt op de C36 van vorig jaar. Aan de ene kant komt dit door de nieuwe technische voorschriften en regels waar in het seizoen van 2018 aan voldaan moet worden. Maar aan de kant ook door de nieuwe technische aanpak van het team.

Jörg Zander, technisch directeur, hierover: “Onze filosofie is heel anders dan die bij de C36. Het aerodynamische concept is flink veranderd en de C37 heeft verschillende nieuwe functies in vergelijking met zijn voorganger. We zijn er zeker van dat het nieuwe concept ons meer kansen zal bieden en ook zorgt dat we kunnen gaan verbeteren in de loop van het seizoen. Uiteraard zal de Ferrari-motor ons ook een boost geven in termen van prestaties. En zo hopen we meer competitief te zijn dan in 2017 het geval was.

Powered by WPeMatico