Ooit gehoord van Dr. Robert Cialdini, PhD? Nee? Dat is nou precies het woord dat je niet met de man moet associëren, want deze New York Times bestselling auteur is wereldberoemd op het gebied van de psychologie van het ethisch overtuigen en beïnvloeden. Het krijgen van een ‘ja’ dus.

Zijn werk is gebaseerd op meer dan 75 jaar wetenschappelijk onderzoek en zijn boek ‘Influence: the psychology of persuasion’ is in 30 talen vertaald en al meer dan drie miljoen keer verkocht. Het verklaart waarom wij ‘ja’ zeggen tegen voorstellen. Door de door Cialdini geformuleerde 6 principes van het overtuigen te begrijpen en toe te passen kunnen we op een ethische manier meer mensen in de door ons gewenste richting bewegen. Die principes worden wereldwijd gezien als maatgevend in de zakelijke wereld.

Powered by WPeMatico