Het doek van de nieuwe Peugeot 508 is er af. Peugeot omschrijft hem zelf als de ‘radicale berline’. Het moet de vaandeldrager van het merk worden worden in een markt die steeds meer wordt gedomineerd door SUV’s. Dat sedan modellen nog steeds bestaan is eigenlijk vooral te danken aan de premiummerken die nog steeds een markt zien voor dit soort meer klassiek gelijnde auto’s. De nieuwe Peugeot 508 is wat dat betreft wel een frisse nieuwkomer; in alle opzichten anders dan al zijn voorgangers en kunt ‘m beter omschrijven als een vijfdeurs coupé. Met een lagere constructie, strakke lijnen, sportieve looks, met ‘inside’ een volledig vernieuwde i-Cockpit en uitgerust met veel technologie die het autorijden veiliger en nog leuker moeten maken. Kortom een auto waar je weer blij van gaat worden.

Sedan versus vijfdeurs coupé

De nieuwe Peugeot heeft een lengte van 4,75 meter en door z’n hoogte van 1,40 meter – wat behoorlijk laag is – lijkt hij aanzienlijk compacter dan zijn voorganger. Het design en interieur zijn duidelijk gebaseerd op het Instinct Concept van Peugeot. Met de leeuw in de grille en de modelaanduiding op de motorkap wordt een knipoog gemaakt naar de 504 (coupé). Maar daar houdt verder iedere vergelijking op. Deze 508 is een echte vijfdeurs coupé en zeker geen traditionele sedan, mede door de ‘handsfree’ te bedienen vijfde deur (de kofferklep bevat ook de achterruit).

PEUGEOT_508_2202STYP_104

Powered by WPeMatico