National Geographic verlegt aanstaande zondag op de slotdag van de Winterspelen in Pyeongchang de blik naar het politieke spel. In ‘Inside North Korea: Dangerous Games’ staat de vraag centraal hoe de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un de Olympische Spelen bij de zuiderburen heeft aangegrepen om zijn imago op te poetsen.

Nucleaire spanning

Terwijl in de maanden voorafgaand aan de Winterspelen de nucleaire spanning steeg tussen Kim Jong-un en president van de Verenigde Staten Donald Trump, was daar opeens een teken van hoop tijdens de openingsceremonie van de Spelen: de twee Korea’s besloten onder een gezamenlijke vlag mee te lopen. Ook stuurde Kim Jong-un zijn zus als officiële vertegenwoordiger naar de ceremonie.

Inside North Korea

Presentator Bob Woodruff bezoekt voor ‘Inside North Korea’ onder andere het skioord dat Kim Jong-un in Noord-Korea heeft laten aanleggen. Verder worden in de special beelden vanuit Pyeongchang gecombineerd met interviews, reportages en archiefbeelden. Zo schetst de special een beeld van het politieke gewicht van de Olympische Spelen en toont het hoe landen het evenement gebruiken voor het verbeteren van hun imago.

Powered by WPeMatico