Rainbow Six Siege loopt als de brandweer. Zo hard zelfs dat – als het aan Ubisoft ligt – de makers de komende tien jaar niets anders meer doen. Dit weekend presenteerde de ontwikkelaars hun komende ideeën voor de tactische shooter: heel veel operators, een nieuwe modus en vooral geen vervolg.

Ubisoft had veel te zeggen op hun Rainbox Six event – de 2018 Six Invitational. Ten eerste was er Outbreak, de nieuwe modus die veel vergelijkingen toont met Valves Left 4 Dead. In een team van drie spelers probeer je drie velden te overleven terwijl je overspoeld wordt door zombies.

Het meest opmerkelijke was het streven van de ontwikkelaar: Rainbow Six Siege moet minstens tien jaar mee gaan. De makers hopen in die periode minstens 100 operators (lees: klassen) te hebben uitgegeven. De game telt 36 karakters, met 8 voor dit jaar in de planner. Een vervolg op Rainbow Six Siege komt er dus niet.

Geen raar idee. Rainbow Six Siege kende weliswaar een enigszins tumultueuze start, maar dankzij patches en updates wisten ze niet alleen de harten van de originele spelers terug te winnen, maar ook vele nieuwe te veroveren. Het totaal aantal accounts staat nu op 27 miljoen. Reden genoeg om even door te gaan.

Powered by WPeMatico